Κεντάυριο Μασάζ

Το Κενταύριο μασάζ είναι μια καινοτομία στο χώρο της εναλλακτικής μάλαξης και της ολιστικής προσέγγισης του αγγίγματος. Μέσα σε μια κεντάυρια συνεδρία ο θεραπευτής θα συνδιάσει απο τη ποικιλία τεχνικών που προσφέρονται, εκείνες που ενδείκνυται ιδανικές για το συγκεκριμένο θεραπευόμενο, τη συγκεκριμένη στιγμή. Κατόπιν λήψης του ιστορικού και των αναγκών του θεραπευόμενου, θα συνδυαστούν εκείνοι οι χειρισμοί και τα εργαλεία που θα χαρίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ,τόσο σε ξεκούραση όσο και σε αναζωογόνηση του ανθρώπου. Απο την Σουηδική μάλαξη ,την εν τω βάθει μάλαξη εώς το Gua Sha προσώπου και σώματος και τα Bamboo sticks ο θεραπευόμενος θα εισπράξει μια βαθιά ηρεμία τόσο στα διάφορα συστήματα του φυσικού του σώματος , όσο και μια πνευματική ηρεμία. Αφεθείτε στα χέρια των καταρτισμένων και έμπειρων θεραπευτών μας και γνωρίστε το θαύμα στο χώρο του μασάζ , το Κενταύριο μασάζ

Οι τεχνικές είναι οι εξής και φυσικά εμπλουτίζονται με συνεχείς ρυθμούς ώστε η υπηρεσία να ανταποκρίνεται στις πολυσύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου χαρίζοντας του ευεξία και ηρεμία:

 • Κλασσική Σουηδική μάλαξη χαλαρωτική
 • Κλασική Σουηδική μάλαξη βαθέως ιστού
 • θερμοθεραπεία με ζεστές πέτρες
 • Αρωματοθεραπεία
 • Μασάζ με ταϊλανδέζικους χειρισμούς πάνω στον πάγκο
 • Μασάζ συνδετικού ιστού
 • Χειρισμοί λεμφικής παροχέτευσης
 • Μασάζ ινομυαλγίας
 • Μασαζ εγκυμοσύνης και λοχείας
 • Μασάζ με ταϊλανδέζικα στικάκια
 • Μασάζ με ζεστό αρωματικό κερί σόγια
 • Μασάζ με ξυλάκια μπαμπού Γκουασά
 • Μασάζ – Gua Sha massage
 • Μασάζ με βεντούζες
 • Ονούρι μασάζ – Onuri massage (ρεφλεξολογικό )
 • Σου Τζοκ – Su Jok (ρεφλεξολογικό)
 • Θερμοθεραπεία με μόξα – moxa
 • Τριαρχικός βελονισμός – Three origin acupuncture
 • Μασάζ με στεγνη λούφα και διάφορα λάδια
 • Ψυχροθεραπεία με κρύες πέτρες

Επίσης στο Κενταύριο μασάζ τα προϊόντα επιλέγονται και συνδυάζονται πολύ προσεκτικά ώστε να συμπληρώνουν και να απογειώνουν το αποτελεσμα της κάθε συνεδρίας. Τα προϊόντα σε ένα Κενταύριο μασάζ είναι: Αγνό Ελαιόλαδο Λάδι με χρυσό Λάδι με μαγνήσιο Λάδι κάνναβης Κερί Σόγια εμπλουτισμένο με διαφορετικά καλλυντικά βούτυρα. Αιθέρια έλαια με διαφορετικά αρώματα για τα λάδια και τα κεριά μας. Οροι ελαιώδεις ή μη λιπαροί για το πρόσωπο. Κρέμες ημέρας για το πρόσωπο.

Εδώ περιγράφονται οι τεχνικές με σύντομο και περιεκτικό τρόπο ώστε ο θεραπευόμενος να έχει μια γνώση για το πώς λειτουργεί η κάθε τεχνική και τι επιμέρους προσφέρει στο συνολικό αποτέλεσμα στης Κενταύριας συνεδρίας μασάζ

Κλασική Σουηδική Μάλαξη Χαλαρωτική

Είναι η βασική μάλαξη για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυτό που ονομάζουμε τρίψιμο καθώς η ανάτριψη είναι η βασική κίνηση για το κλασικό μασάζ που χαρίζει ένα ήπιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα στους ιστούς και μια ωραία μαλακη υφή στο δέρμα.

Κλασική Σουηδική μάλαξη βαθέως ιστού

Είναι το κλασικο Σουηδικό μασάζ που παρουσιάστηκε παραπάνω αλλά εδώ ο θεραπευτής δουλεύει εως τα βαθύτερα στρώματα των ιστών φτάνοντας έως και τους μύες. Αυτή η τεχνική ενδείκνυται για αθλητές, για ανθρώπους με χρόνιες εντάσεις στο σώμα και πιασίματα.

Θερμοθεραπεία με ζεστές πέτρες

Οι πέτρες απο ηφαιστειακό πέτρωμα ζεσταίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο σκεύος και είτε τοποθετούνται στο σώμα με τη κατάλληλη θερμοκρασία ειτε γινεται μάλαξη με αυτές.

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεια στη μάλαξη μπορεί να εφαρμοστεί με τον αρωματισμό των προιντων που θα χρησιμοποιηθουν στο σώμα του θεραπευόμενου αλλά και στον αρωματισμό του χώρου. Η μυρωδία επιδρά στο νευρικό σύστημα και είτε καταπραύνει τις αισθήσεις είτε τις τονώνει.

Ψυχροθεραπεία με κρύες πέτρες

Οι ψυχρές πέτρες είναι απο μάρμαρο και διατηρούνται στη κατάψυξη. Χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο όπως οι ζεστές ,είτε τοποθετημένες σταθερά στο σώμα είτε σαν εργαλεία μάλαξης.Αρωματοθεραπεία Η αρωματοθεραπεια στη μάλαξη μπορεί να εφαρμοστεί με τον αρωματισμό των προιοντων. Η μυρωδιά επιδρά στο νευρικό σύστημα και είτε καταπραΰνει τις αισθήσεις είτε τις τονώνει.

Μασάζ με ταϊλανδέζικους χειρισμούς

πάνω στον πάγκο Είναι η βοήθεια ολόκληρου του χεριού και κυρίως του αγκώνα στις μυϊκές ομάδες και τα σημεία των επιμέρους εντάσεων του σώματος για μεγαλύτερο αναλγητικό αποτέλεσμα. Επίσης χρησιμοποιούνται και έλξεις των αρθρώσεων αλλα και παθητικές διατάσεις.

Μασάζ συνδετικού ιστού

Το μασάζ αυτό μετατοπίζει με ηπιους χειρισμους τους παρακείμενους απο τους μύες ιστούς με σκοπό να τους διεγείρει και να τους αιματώσει καθώς και να προωθήσει τη κυκλοφορία της λέμφου. Ιδιαίτερα αποτελεσματικο με την ήπια διέγερση του τριχωτου της κεφαλής.

Χειρισμοί λεμφικής παροχέτευσης

Αποτελείται απο ήπιες δονήσεις κυρίως στα άκρα για να διεγερθεί και να επιταχυνθεί η κυκλοφορία της λέμφου που ειναι το απορριμματοφόρο του σώματος.

Μασάζ ινομυαλγίας

Το μασάζ για την ινομυαλγία συνίσταται σε ήπια ανασηκώματα του δέρματος αλλά και πιέσεις στα σημεία που εστιαζεται ο πονος, συνήθως στο σώμα των μυών.

Μασάζ εγκυμοσύνης και λοχείας

Η εγκυος βρίσκεται στις κατάλληλες θέσεις για να δεχτεί μια ήπια μάλαξη για τους πόνους στη πλάτη και τη μεση και το οίδημα στα άκρα με την ανάλογη ένταση.

Μασάζ με ταϊλανδέζικα στικάκια

Το μασάζ με τα ταϊλανδέζικα στικάκια απο ροδόξυλο είναι μια τεχνική φερμένη απο την Ασία και περιεχει βαθιες ανατριψεις αλλα και πιεσεις στα σημεία πόνου και εντασης με πολύ λεπτομέρεια με την μεγαλύτερη ή τη μικρότερη μύτη απο το ξυλάκι δημιουργώντας υπεραιμια και σπασμόλυση.

Μασάζ με ζεστό αρωματικό κερί σόγια

Το κερί ανάβεται, έρχεται σε μια παχυρευστη κατάσταση και σε κατάλληλη θερμοκρασία όπου και απλώνεται στο σώμα και χρησιμοποιείται σαν λάδι μασάζ εκλύοντας υπέροχο άρωμα και δίνοντας μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης. Μασάζ με ξυλάκια Μπαμπού Τα ξύλα απο Μπαμπού κυλάνε κατά μήκος των μυών και αντικαθιστόντας το χέρι προσφέρουν ήπιες ή βαθύτερες ανατρίψεις δίνοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα στην ξεκούραση και τόνωση.

Γκουα Σα μασάζ (Gua Sha)

To Gua Sha είναι μια πανάρχαια τεχνική απο τη Κίνα και τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο προσφέρει απο μια ήπια απολέπιση εώς και μια μεσοθεραπεία ,βοηθώντας τους μηχανισμούς της αναγέννησης του δέρματος να λειτουργήσουν περισσότερο. Τα εργαλεία προκαλούν υπεραιμία προσφέροντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα τόνωσης λείανσης και ανανέωσης των ιστών. Μασάζ με βεντούζες Οι βεντούζες απο καουτσούκ ,σιλικόνη και γυαλί χρησιμοποιούνται για μασάζ αναρρόφησης που επιτρέπει την γρήγορη ανακούφιση στους επιφανειακους αλλα και τους εν τω βάθει μύες.Επίσης διεγείρουν τον συνδετικό ιστό και τη περιτονία.

Ονούρι μασάζ

Το ονούρι μασάζ είναι μια ρεφλεξολογική τεχνικη που εφαρμόζεται στη παλάμη ή στην πατούσα. Εκεί ο θεραπευτής βλέπει όλο το σώμα, τα όργανα καθώς και τα συναισθήματα και με τα ειδικά διαμορφωμένα εργαλεία εξισορροπεί σώμα και πνεύμα αποσυμφορίζοντας πονους δυσκαμψίες αλλά και άγχος ανησυχία κ.α.

Σου Τζόκ

Το Σου Τζοκ είναι επίσης μια ρεφλεξολογική τεχνική που εκτός απο τους χάρτες του ανθρώπινου σώματος στη πατούσα ή την παλάμη ,αποτυπώνει και τους μεσημβρινούς και με διαφορετικές τεχνικές όπως βελονισμό, ή μαγνητοθεραπεία , ή σποροθεραπεια καταπραΰνει ή τονώνει λειτουργίες του φυσικού σώματος.

Θερμοθεραπεία με Μόξα

Η Μόξα είναι και αυτή εργαλείο της Ονούρι Ιατρικής και είναι ένα πούρο απο αποξηραμένη αψιθιά. Ζεσταίνεται και πλησιάζεται στη πάσχουσα περιοχή όπου παρουσιάζεται πόνος και θερμαίνει τους κατα επιφάνεια αλλά και τους βαθύτερους ιστούς προκαλόντας μεγάλη ανακούφιση που διαρκεί.

Τριαρχικός βελονισμός

Είναι ένας ρεφλεξολογικός βελονισμός στη παλάμη ή στη πατούσα όπου αποτυπώνονται οι κατευθύνσεις της εξισορρόπησης του πόνου, της δυσκολίας της κίνησης, αλλά ακόμα και η καθημερινή ανάγκη για την ισορροπία της ύπαρξής μας.

Μασάζ με στεγνή λούφα και διάφορα λάδια

Το μασάζ , οι κυκλικές κυρίως ανατρίψεις με στεγνή λούφα, το φυτικό σφουγγάρι σε διάφορα εργονομικά σχήματα, προσφέρει μεγάλη υπεραιμία, διάνοιξη των πόρων για καλύτερη απορρόφηση εξειδικευμένων προϊόντων και προσφέρει ένα λείο μαλακό και υπερ οξυγονωμένο δέρμα.